Hoe een winnend staatslot met een waarde van 7,8 miljoen een opzienbarende en ongelooflijke reis aflegt, steeds van eigenaar wisselt en een spoor van leed, vernietiging en wanhoop achterlaat. Hoe mensen bereid zijn elkaar het verschrikkelijkste aan te doen, fanatiek trachtend in het bezit van dit staatslot te komen. Hoe sommige individuen in de lange reeks van tijdelijke eigenaren door pech met fatale gevolgen te maken krijgen en anderen hiervan juist lijken te worden gespaard. Hoe desperaat het staatslot hier uiteindelijk zelf van lijkt te worden en – inmiddels rijp voor therapie - zichzelf existentiële vragen begint te stellen. Hoe het staatslot uiteindelijk in handen belandt van een gewiekste oplichter en als hoofdprijs gepresenteerd wordt van een televisieshow met de titel OVER THE EDGE. Hoe deze show, die alle fatsoensnormen met voeten treedt en een ethische discussie in de Nederlandse samenleving teweegbrengt, een permanente trending topic op Social Media wordt. Er worden zelfs Kamervragen over gesteld.

Een korte docu over Bram Vermeulen

Je kunt een nieuw jaar beroerder beginnen. Ik keek naar deze korte, hommageachtige docu van de RVU. Ik ben het eens met de makers en de verschillende personages die aan het woord komen: Vermeulen is een tikkie onderschat in Nederland. De man schreef prachtige liederen, zijn vertolking ervan was groots en meeslepend en als op zichzelf staande teksten blijven een groot aantal fier overeind staan.

Lees meer »

Fotowedstrijd De Wiele Creatief

Ik ben een aantal jaren actief geweest als docent Fotografie bij De Wiele Creatief. Zij organiseren elk jaar een fotowedstrijd en ook dit jaar zal ik de juryrapporten weer schrijven. 

Lees meer »

Urbex

Vers van de pers, een boekje van mijn toneeltekst URBEX. Ik ben dol op toneelteksten schrijven. 

Lees meer »

Eerste Kerstdag 2020

Wij bezoeken ’s middags het strand te ’s Gravenzande. Daar schiet ik dit fotootje. Met een beetje goeie wil, en fantasie, kun je de zon hier als de ster van Bethlehem zien. Mooi idee wel. Er lopen al mensen richting die fabelachtig fonkelende ster. Of dat wijzen uit het oosten zijn, durf ik echter te betwijfelen. En of er, ergens daar in de buurt van die ster, een koning is geboren, is ook maar zeer de vraag. Maar het idee, de gedachte an sich, vind ik al interessant genoeg. Een mens moet immers ergens over kunnen fantaseren, we hebben nu eenmaal behoefte aan wonderen, aan stiekem zo nu en dan het ondenkbare gewoon bedenken.

Lees meer »