De Sterrenplukkers

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 21:37

In de maak is thans een kinderboek. Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. Naar verwachting is dit avontuur rond eind februari 2021 te bestellen. De eerste paar maanden alleen rechtstreeks bij mij, daarna ook via de bekende kanalen op het web en in de boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal zal zo'n 125 pagina's tellen en is voorzien van plusminus tien illustraties. 

De Sterrenplukkers
Vladimir is een erg nieuwsgierig vosje. Maar behalve dat is hij ook een tikje ongehoorzaam en tegen zijn schooljuf soms een beetje brutaal. Terwijl hij weet dat hij eigenlijk naar school moet, wil hij toch veel liever alleen op avontuur om de wereld te verkennen. Hij gaat graag naar de rand van het bos, een plek waar jonge dieren van hun ouders absoluut niet mogen komen. Daar kan Vladimir chillen en dromen.

Op een dag, als hij weer eens spijbelt van school en zijn juf en de andere kinderen hem zoeken, vindt Truus, een jong hertje dat bij hem in de klas zit, de ongehoorzame vos aan de rand van het bos. Ze kijken samen veel te lang naar de zonsondergang. En als de duisternis dan valt, zien de twee in de verte werkelijk schitterende lichtjes.

Vladimir wil na het zien van dit prachtigs nog maar één ding: die wonderlijke lichtjes van dichtbij bekijken.... Maar weet hij de brave Truus zover te krijgen om met hem mee te gaan?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gert Vos
3 jaar geleden

Zo’n boekje samen met de kleinkinderen lezen lijkt mij wel wat ! Er komt een vosje in voor dat zit de familie stuur maar iets op om te lezen !! Lijkt mij een schitterend voorleesmoeder!!

ino kruysen
3 jaar geleden

Graag! stuur mij wat om alvast te lezen..het lijkt mij een heerlijk verhaal om voor te lezen

Sebastiaan van Lieshout
3 jaar geleden

Leuk een boek! Een keer wat anders als de Ipad voor de kids.