11 januari 2021

In de maak is thans een kinderboek. Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. Naar verwachting is dit avontuur rond eind februari 2021 te bestellen. De eerste paar maanden alleen rechtstreeks bij mij, daarna ook via de bekende kanalen op het web en in de boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal zal zo'n 125 pagina's tellen en is voorzien van plusminus tien illustraties. 

De Sterrenplukkers
Vladimir is een erg nieuwsgierig vosje. Maar behalve dat is hij ook een tikje ongehoorzaam en tegen zijn schooljuf soms een beetje brutaal. Terwijl hij weet dat hij eigenlijk naar school moet, wil hij toch veel liever alleen op avontuur om de wereld te verkennen. Hij gaat graag naar de rand van het bos, een plek waar jonge dieren van hun ouders absoluut niet mogen komen. Daar kan Vladimir chillen en dromen.

Op een dag, als hij weer eens spijbelt van school en zijn juf en de andere kinderen hem zoeken, vindt Truus, een jong hertje dat bij hem in de klas zit, de ongehoorzame vos aan de rand van het bos. Ze kijken samen veel te lang naar de zonsondergang. En als de duisternis dan valt, zien de twee in de verte werkelijk schitterende lichtjes.

Vladimir wil na het zien van dit prachtigs nog maar één ding: die wonderlijke lichtjes van dichtbij bekijken.... Maar weet hij de brave Truus zover te krijgen om met hem mee te gaan?

23 december 2020.

Van 2017 tot en met 2019 heb ik geschreven aan het eerste deel van de EOLUS trilogie. De titel luidde De Laatste Windloper. Begin 2020 voltooide ik deel II getiteld De Windbloeister. Deel III, De Dwarrelwindjongen, moet eind 2021 gaan verschijnen. Waar ik deel I en II in bijna een ruk doorschreef, daar heb ik voor deel III bewust wat gas teruggenomen. Andere projecten heb ik voorrang gegeven. Zo heb ik twee toneelteksten geschreven en de korte roman De Grote Vissterfte. Ik duwde daarmee deel III steeds een stukje van mij af. Misschien omdat ik mij te veel had ondergedompeld in de bijzondere en toch ook wel bizarre wereld van de windlopers uit deze trilogie. Soms is het ook goed om jezelf van een verhaal los te weken, wat afstand te nemen.  Rond februari/maart 2021, zo is althans mijn planning, hervat ik de werkzaamheden aan De Dwarrelwindjongen. Van de drie delen is het met afstand het lastigste deel om te schrijven. Het hoofdpersonage is cynischer, meedogenlozer, rauwer en beschadigder. dan de hoofdpersonages uit de vorige delen.