Drie mannen op reis

'Drie mannen op reis', zo luidt de voorlopige werktitel van de roman waar ik thans (ook) aan werk. Het hoofdpersonage (Max van der Zee) steelt de urn met daarin de as van zijn vader uit zijn ouderlijk huis. Dit om de as van zijn vader uit te strooien op de top van de Mont Ventoux. Op reis naar die berg doet hij plaatsen aan waar hij samen met zijn vader is geweest. Dit in de hoop om zijn vader met terugwerkende kracht beter te leren kennen. Onderweg naar de berg ontmoet hij een oude man genaamd Abel Spar, die zojuist ontsnapt is uit een woonzorgcentrum. Hij geeft de man een lift in ruil voor een verhaal. Als de oude man zijn verhaal heeft verteld, raakt Max zo gefascineerd door dit personage, dat hij aan Abel voorstelt hem de gehele reis naar de berg te vergezellen. Abel vertelt elke avond een verhaal. En door Abels verhalen leert Max alsnog zijn vader beter kennen. 

 

Over vriendschap, vaderschap en 'zoonschap'..

Deel 2 & 3 van de Truus & Vladimir reeks

De sterrenplukkers, het eerste deel van de Truus & Vladimir reeks is uit! Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal telt 125 pagina's  en is voorzien van acht illustraties.

De Sterrenplukkers
Vladimir is een erg nieuwsgierig vosje. Maar behalve dat is hij ook een tikje ongehoorzaam en tegen zijn schooljuf soms een beetje brutaal. Terwijl hij weet dat hij eigenlijk naar school moet, wil hij toch veel liever alleen op avontuur om de wereld te verkennen. Hij gaat graag naar de rand van het bos, een plek waar jonge dieren van hun ouders absoluut niet mogen komen. Daar kan Vladimir chillen en dromen.

Op een dag, als hij weer eens spijbelt van school en zijn juf en de andere kinderen hem zoeken, vindt Truus, een jong hertje dat bij hem in de klas zit, de ongehoorzame vos aan de rand van het bos. Ze kijken samen veel te lang naar de zonsondergang. En als de duisternis dan valt, zien de twee in de verte werkelijk schitterende lichtjes.

Vladimir wil na het zien van dit prachtigs nog maar één ding: die wonderlijke lichtjes van dichtbij bekijken.... Maar weet hij de brave Truus zover te krijgen om met hem mee te gaan?

 

 

Deel 2 en 3  staan gepland!

 

Deel 1: De Sterrenplukkers

Verschenen: februari 2021

2021 © Huibert van der Meer

 

Deel 2: De Nieuwe Bosbewoners

Verwachte verschijningsdatum: 2023/2024

Waarin Truus & Vladimir worden geconfronteerd met nieuwe bosbewoners, die zijn gevlucht uit een bos waar een hevige oorlog woedt. Maar het is voor zowel de huidige bosbewoners als voor de nieuwelingen niet altijd even gemakkelijk. Ze worden vrienden met Mozafar, de Syrische hamster.

 

Deel 3: De Ruimtereis

Verwachte verschijningsdatum: 2024/2025

Truus & Vladimir zijn hun eerste avontuur, waarin ze samen het bos verlieten, zeker nog niet vergeten. Ze hebben het er nog heel vaak over. Ditmaal pakken ze het, met de geweldige hulp van hun nieuwe kornuit Mozafar, echter iets grootser aan. Een onvergetelijke reis volgt.

 

 

 

23 december 2020.

Van 2017 tot en met 2019 heb ik geschreven aan het eerste deel van de EOLUS trilogie. De titel luidde De Laatste Windloper. Begin 2020 voltooide ik deel II getiteld De Windbloeister. Deel III, De Dwarrelwindjongen, moet eind 2023 gaan verschijnen. Waar ik deel I en II in bijna een ruk doorschreef, daar heb ik voor deel III bewust wat gas teruggenomen. Andere projecten heb ik voorrang gegeven. Zo heb ik twee toneelteksten geschreven en de korte roman De Grote Vissterfte. Ik duwde daarmee deel III steeds een stukje van mij af. Misschien omdat ik mij te veel had ondergedompeld in de bijzondere en toch ook wel bizarre wereld van de windlopers uit deze trilogie. Soms is het ook goed om jezelf van een verhaal los te weken, wat afstand te nemen.  Rond februari/maart 2023, zo is althans mijn planning, hervat ik de werkzaamheden aan De Dwarrelwindjongen. Van de drie delen is het met afstand het lastigste deel om te schrijven. Het hoofdpersonage is cynischer, meedogenlozer, rauwer en beschadigder. dan de hoofdpersonages uit de vorige delen.