Hoe een winnend staatslot met een waarde van 7,8 miljoen een opzienbarende en ongelooflijke reis aflegt, steeds van eigenaar wisselt en een spoor van leed, vernietiging en wanhoop achterlaat. Hoe mensen bereid zijn elkaar het verschrikkelijkste aan te doen, fanatiek trachtend in het bezit van dit staatslot te komen. Hoe sommige individuen in de lange reeks van tijdelijke eigenaren door pech met fatale gevolgen te maken krijgen en anderen hiervan juist lijken te worden gespaard. Hoe desperaat het staatslot hier uiteindelijk zelf van lijkt te worden en – inmiddels rijp voor therapie - zichzelf existentiële vragen begint te stellen. Hoe het staatslot uiteindelijk in handen belandt van een gewiekste oplichter en als hoofdprijs gepresenteerd wordt van een televisieshow met de titel OVER THE EDGE. Hoe deze show, die alle fatsoensnormen met voeten treedt en een ethische discussie in de Nederlandse samenleving teweegbrengt, een permanente trending topic op Social Media wordt. Er worden zelfs Kamervragen over gesteld.

De Sterrenplukkers nu als paperback te koop

In de boekhandels van Nederland en Vlaanderen is vanaf nu de paperbackeditie van 'De Sterrenplukkers' te koop. Eveneens is het boek te koop op de verschillende online webwinkels van de boekhandels, alsmede bij BOL.com. Toegegeven, het boekje ziet er net niet zo fraai uit als de gebonden editie die via mijn eigen site te bestellen is, maar is toch een wonderschone uitgave geworden. Mooi papier waarop de illustraties prachtig worden weergegeven. 

Lees meer »

Gelezen: vijf hoofdstukken van 'De Mannenverdelgster'

Mijn schrijfvriendin Laura Stoker is bezig aan een roman met de titel 'De Mannenverdelgster'. Ik heb de eerste vijf hoofdstukken van dit werk mogen lezen en ben zeer onder de indruk. Het is een - in dagboekachtige stijl geschreven - relaas van de alleenstaande moeder Kate, die de scheiding van haar echtgenoot tracht te verwerken. Het is zomervakantie en haar dochter verblijft enkele weken in Friesland bij de grootouders. Voor Kate de gelegenheid om haar leven weer op orde te krijgen. Maar nu ze verlost is van de dagelijkse zorg voor haar kind, rest er niets anders dan naar zichzelf in de spiegel kijken. Stapje voor stapje wordt de lezer meegenomen in de pijn die zij ervaart. Steeds duidelijker wordt het hoe haar ex haar manipuleerde, onderdrukte en bedroog. En dan komt er tevens nog een onverwerkt trauma uit haar jeugd bij. Kate komt tot de onthutsende conclusie dat ze haar leven lang al gebruikt en misbruikt wordt door mannen. Ze komt tot een opzienbarend besluit. 

Lees meer »

Boezem

Wat is er mooier dan je richting een boezem bewegen? Niet veel, lijkt mij zo.

Lees meer »

De Sterrenplukkers. De Truus en Vladimir reeks deel 2 en 3

De sterrenplukkers, het eerste deel van de Truus & Vladimir reeks is uit! Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal telt 125 pagina's  en is voorzien van acht illustraties.

Lees meer »

De Sterrenplukkers

In de maak is thans een kinderboek. Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. Naar verwachting is dit avontuur rond eind februari 2021 te bestellen. De eerste paar maanden alleen rechtstreeks bij mij, daarna ook via de bekende kanalen op het web en in de boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal zal zo'n 125 pagina's tellen en is voorzien van plusminus tien illustraties. 

Lees meer »