De Sterrenplukkers nu als paperback te koop

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 10:22

In de boekhandels van Nederland en Vlaanderen is vanaf nu de paperbackeditie van 'De Sterrenplukkers' te koop. Eveneens is het boek te koop op de verschillende online webwinkels van de boekhandels, alsmede bij BOL.com. Toegegeven, het boekje ziet er net niet zo fraai uit als de gebonden editie die via mijn eigen site te bestellen is, maar is toch een wonderschone uitgave geworden. Mooi papier waarop de illustraties prachtig worden weergegeven. 

 

Korte beschrijving van de inhoud

De sterrenplukkers, het eerste deel van de Truus & Vladimir reeks is uit! Om voor te lezen aan kinderen van rond de vijf/zes jaar oud. De hoofdpersonages zijn het vosje Vladimir en het hertje Truus. De gebonden versie van dit verhaal telt 125 pagina's  en is voorzien van acht illustraties.

De Sterrenplukkers
Vladimir is een erg nieuwsgierig vosje. Maar behalve dat is hij ook een tikje ongehoorzaam en tegen zijn schooljuf soms een beetje brutaal. Terwijl hij weet dat hij eigenlijk naar school moet, wil hij toch veel liever alleen op avontuur om de wereld te verkennen. Hij gaat graag naar de rand van het bos, een plek waar jonge dieren van hun ouders absoluut niet mogen komen. Daar kan Vladimir chillen en dromen.

Op een dag, als hij weer eens spijbelt van school en zijn juf en de andere kinderen hem zoeken, vindt Truus, een jong hertje dat bij hem in de klas zit, de ongehoorzame vos aan de rand van het bos. Ze kijken samen veel te lang naar de zonsondergang. En als de duisternis dan valt, zien de twee in de verte werkelijk schitterende lichtjes.

Vladimir wil na het zien van dit prachtigs nog maar één ding: die wonderlijke lichtjes van dichtbij bekijken.... Maar weet hij de brave Truus zover te krijgen om met hem mee te gaan?

 

Zowel de tekst als de illustraties zijn door mijzelf verzorgd. Ik vond het zo leuk om te maken, dat ik heb besloten om ook een tweede en derde deel uit te gaan brengen. Maar die laten nu nog even op zich wachten. 

 

 

Deel 2 en 3  van de Truus en Vladimir reeks staan gepland

 

Deel 1: De Sterrenplukkers

Verschenen: februari 2021

2021 © Huibert van der Meer

 

Deel 2: De Nieuwe Bosbewoners

Verwachte verschijningsdatum: 2021/2022

Waarin Truus & Vladimir worden geconfronteerd met nieuwe bosbewoners, die zijn gevlucht uit een bos waar een hevige oorlog woedt. Maar het is voor zowel de huidige bosbewoners als voor de nieuwelingen niet altijd even gemakkelijk. Ze worden vrienden met Mozafar, de Syrische hamster.

 

Deel 3: De Ruimtereis

Verwachte verschijningsdatum: 2022/2023

Truus & Vladimir zijn hun eerste avontuur, waarin ze samen het bos verlieten, zeker nog niet vergeten. Ze hebben het er nog heel vaak over. Ditmaal pakken ze het, met de geweldige hulp van hun nieuwe kornuit Mozafar, echter iets grootser aan. Een onvergetelijke reis volgt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.