Reis naar het einde van de gracht

Gepubliceerd op 23 december 2022 om 18:26

Nog even geduld...

Het omslag is al helemaal af en het isbn is aangevraagd. Wat ons dan nog van publicatie weerhoudt? Er dienen nog drie tot vier correctieronden te worden voltooid. En aangezien deze lijvige roman liefst 6oo pagina's telt, duren de correctieronden ook iets langer dan doorgaans het geval is. 

Waar gaat de roman over?

De titel van de roman is 'Reis naar het einde van de gracht' en vertelt het verhaal over een hecht verbond tussen negen vrienden en vriendinnen. Als studenten wonen ze zes jaar lang in hetzelfde grachtenpand te Utrecht. Een vriendschap die, ondanks het feit dat de karakters sterk van elkaar verschillen en iedereen zich na de studietijd in een volstrekt andere richting ontwikkelt, voor het leven lijkt te zijn.

Een zelfmoord en twee mysterieuze verdwijningen stellen de vriendschap echter danig op de proef. Te meer omdat onomstotelijk is komen vast te staan dat een van de zes overgebleven vrienden voor minstens een van de twee verdwijningen verantwoordelijk moet zijn.

De onderlinge frictie neemt toe. Wie is nog te vertrouwen en wie niet? Het verbond wordt langzaam maar zeker aan flarden gereten.

Een roman over de houdbaarheidsdatum van vriendschap, over onderling wantrouwen en over te haastig getrokken conclusies. Maar ook over onvoorwaardelijke liefde, het omgaan met trauma’s en rouwprocessen.

Wanneer verschijnt de roman?

In januari 2023. Een exacte datum kan ik nog niet geven. Zodra er meer bekend is, dan laat ik dit weten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.